Το φονικό πέρασμα της Σιούτσας ξαναχτυπά – Σχολικό λεωφορείο παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.
Τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 7πμ και κατά την καθιερωμένη διαδρομή από Καρπερό προς Κατάκαλη το σχολικό λεωφορείο που πήγαινε να παραλάβει μαθητές και θα επέστρεφε στο Καρπερό, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στο σημείο που ο δρόμος διασταυρώνεται με το χείμαρρο Σιούτσα.
Στο σχολικό λεωφορείο δεν επέβαιναν μαθητές αφού ακόμα δεν είχαν παραληφθεί από τις κοινότητες Κατάκαλης-Τριφυλίου και Τρικκοκιάς.
Λεπτό πρός λεπτό το παραλίγο τραγικό δυστήχημα με πλήρες
φωτορεπορτάζ στο facebook

Φωτογραφίες Ζιάκας Δημήτριος Σιούτσα-Ατύχημα | Φωτογραφίες



Ο απεγκλωβισμός του οδηγού...








Το σχολικό λεωφορείο παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου και ανατράπηκε.
Ο οδηγός κατάφερε και μετακινήθηκε από τη θέση του οδηγού και μετά από επέμβαση της πυροσβεστικής η οποία κατέφθασε με δύο αυτοκίνητα και 8 άνδρες απεγκλωβίστηκε σώος.

Όπως μας δηλώθηκε από την πολιτική προστασία του δήμου είχαν ληφθεί μέτρα απαγόρευσης του περάσματος με διακοπή της κυκλοφορίας με κόκκινη κορδέλα από το προηγούμενο βράδυ αφού ο χείμαρρος είχε εμφανίσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο οδηγός, όπως μας δηλώθηκε, παραβίασε την απαγορευτική σήμανση, προσπάθησε να περάσει και το λεωφορείο παρασύρθηκε και ανατράπηκε από το χείμαρρο Σιούτσα.

Δυστυχώς για το φονικό πέρασμα της Σιούτσας είχαμε δίκιο από την πρώτη στιγμή και αναδείξαμε αυτό το πρόβλημα, ως το μέγιστο και άμεσης προτεραιότητας ζήτημα της περιοχής.
Όσοι κρύφτηκαν, πίσω από το πρόσχημα του χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου δρόμου, ως αγροτικού, πλανώνται πλάνη οικτρά. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας τα ψέματα, ότι από εκεί περνάνε μόνο τρακτέρ και ότι ο δρόμος είναι παράνομος και άλλα ευτράπελα και γελοία.

Από την πρώτη στιγμή κάναμε σημαία, την αναγκαιότητα κατασκευής γέφυρας στο φονικό σημείο οπού χάθηκε ο ηθοποιός Νίκος Προύφας.

Ο πολυσύχναστος δρόμος, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, από την κατασκευή του με ασφαλτόστρωση, ως κύρια δημοσία οδός που ενώνει τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα και αν παραμένει ακόμη αχαρακτήριστος (αγροτικός) θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι έχουν ευθύνες γι αυτό, που προκύπτουν από αμέλεια ενεργειών χαρακτηρισμού και βελτίωσης της υποδομής του δρόμου, όσον αφορά τη σήμανση, τη συντήρηση και την ασφαλή διέλευση.



Όλοι αυτοί, που αντί να σταθούν μαζί μας , συκοφαντούσαν και με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να βάλουν εμπόδια στην κατασκευή της γέφυρας ,άραγε πως θα ένοιωθαν αν τα παιδιά τους ήταν στο σχολικό και αντί για ένα νεκρό βγάζαμε 30 παιδάκια, θα επέμεναν ακόμη ότι εκεί δεν χρειάζεται γέφυρα ή θα έπαιρναν τις καραμπίνες και όποιον πάρει ο χάρος.
Είναι αυτό που απευχόμαστε , εμείς τουλάχιστον, και αν κάνουμε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για να φανεί πόσο δίκιο είχαμε τρία χρόνια τώρα και πόσο καθαρό και ανιδιοτελή αγώνα κάναμε για την κατασκευή αυτής της γέφυρας που συνέδεσε την ύπαρξή της με το θάνατο του Νίκου.

Ο νέος δήμος Δεσκάτης από την πρώτη στιγμή τάχθηκε με το Δίκιο, και όλοι μαζί δώσαμε αγώνα ζωής και καταφέραμε να έχουμε την μεταλλική γέφυρα προς εγκατάσταση, εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για τα υπόβαθρα και έτοιμη τη μελέτη κατασκευής για τη δημοπράτηση του έργου.

Ανοικτή Πρωτοβουλία Κατάκαλης
Νεότερη Παλαιότερη